Bekijk deze nieuwsbrief online
 

NIEUWS

JULI 2017

 

Nieuwe titels van juli

Onder andere de zevendelige Werken van Vlaams politiek dichter Julius De Geyter, de complete Belgische Muzen-Almanak uit 1826-1830, en twee werken van Wim Rutgers over de Antilliaanse literatuurgeschiedenis.

> Lees meer

 

Parels uit de DBNL

Van de opkomst van de machinebouw tot aan de invasie van magnetrons in de keuken: de DBNL bevat twee mooie series over de techniek in Nederland vanaf 1800.

> Lees meer

 

Tijdschrift in beeld

Een tijdschrift dat geheel en al en alleen maar gevuld is met poëzie, dat kan toch nooit levensvatbaar zijn? Het Liegend Konijn bewijst al ruim veertien jaar het tegendeel.

> Lees meer

 

Een gedicht belicht

Na u verlanghet my so seer

Dieuwke van der Poel over ‘O Jhesu, uutvercoren heer’ 

> Lees meer

 

Algemeen Letterkundig Lexicon: <lemma>

Maandelijks richten we de schijnwerpers op één van de ruim 4.500 lemmata uit het ALL. Deze maand is dat ingeslopen glos.

> Lees meer

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. De website wordt jaarlijks zo’n vier miljoen keer geraadpleegd.

U kunt zich hier aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief