Bekijk deze nieuwsbrief online
 

NIEUWS

MAART 2018

Nieuwe titels van maart

Twaalf 20ste- en 21ste-eeuwse werken van de Nederlandse socioloog en politicoloog Bart Tromp, Anna de Savornin Lohmans 19de-eeuwse denkbeelden over vrouwenemancipatie, de 18de-eeuwse Gheestelycken Catechismus van Fulgentius Bottens, en ruim 50 andere titels.

> Lees meer

 

Parels uit de DBNL

Keizer Karel V heeft zijn zinnen gezet op de kapoen van schoenlappersvrouw Maey in De gecroonde leersse van Michiel de Swaen, een van de belangrijkste kluchten uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

> Lees meer

 

Tijdschrift in beeld

Toen in mei 1940 het Duitse leger Nederland binnenviel, werden in één klap alle banden tussen het Caribisch gebied en het moederland doorgesneden. Om dit te compenseren werden op Curaçao verschillende tijdschriften opgericht, waaronder het katholieke Lux.

> Lees meer

 

Een gedicht belicht

‘Walmend kaarslicht in een dood-geboren morgen’

Laurens Ham over ‘Vertwijfeling’ van Wanda Koopman

> Lees meer

 

Algemeen Letterkundig Lexicon: dandyisme 

Maandelijks richten we de schijnwerpers op één van de ruim 4.500 lemmata uit het Algemeen Letterkundig Lexicon. Deze maand is dat dandyisme.

> Lees meer

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. De website wordt jaarlijks zo’n vier miljoen keer geraadpleegd.

U kunt zich hier aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief

©KB