Bekijk deze nieuwsbrief online
 

NIEUWS

OKTOBER 2018

Nieuwe titels van oktober

Drie werken van Annie M.G. Schmidt, prachtige illustraties van Wim Bijmoer, het debuut van Annie Salomons, een satirisch weekblad uit 1720 en nog veel meer, nu online in de DBNL.

> Lees meer

 

Parels uit de DBNL

In de DBNL zijn veel werken over Suriname te vinden. Romans van Albert Helman bijvoorbeeld, maar ook het eerste boek ooit met een tekst in het Sranan Tongo en afbeeldingen van Afrikaanse slaven in Suriname.

> Lees meer

 

Tijdschrift in beeld

Het Vlaamse tijdschrift Van Nu en Straks kende twee reeksen. De eerste was, met alle Tachtigers die meewerkten, een schoolvoorbeeld van Vlaams-Nederlandse samenwerking. De tweede voer een steeds anarchistischer koers.

> Lees meer

 

Een gedicht belicht

‘En het zere verlangen valt nu neer,
En wijkt stil weg en is ver en vergeten...’


Dirk Kroon over ‘Het nieuwe hart in de lente’ van Victor E. van Vriesland

> Lees meer

 

Algemeen Letterkundig Lexicon: ossegal

Maandelijks richten we de schijnwerpers op één van de ruim 4.500 lemmata uit het Algemeen Letterkundig Lexicon. Deze maand is dat ossegal.

> Lees meer

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de KB | Nationale Bibliotheek te Den Haag. De website wordt jaarlijks zo’n vier miljoen keer geraadpleegd.

U kunt zich hier aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief

©KB